woensdag 29 mei 2013

Route plannen


Waar te beginnen?! 


Als je eenmaal hebt besloten dat je dit jaar toch echt die grote reis gaat maken naar the USA kan de pret beginnen!  Voor degene die via een reisbureau boeken, kan er lekker achteruit geleund worden. Maar voor de avonturiers die alles zelf gaan plannen: Het Masterplan start hier!

Er zullen momenten komen dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien, want er is zoveel moois en leuks, maar.. zo weinig tijd!! Een paar tips waarmee ik je hopelijk een beetje op weg help.

 
De oriëntatiefase
Waar wil je precies heen en waar liggen je ‘point of interest ?'

Het is belangrijk dat je dit allemaal op een rijtje zet en hoe kan je dat nou beter doen dan aan de hand van plaatjes kijken en lezen uit de brochures van reisbureau’s.  Hier zul je roadtrips vinden in hapklare brokken die als basis en leidraad kunnen dienen voor jouw ultieme reis.

Hoewel ik van de generatie ben die met internet is opgegroeid, vind ik het nog steeds fijn om een echt boek in mijn handen te hebben, (soms is dit gewoon een beetje overzichtelijker in vergelijking met al die internetvensters die geopend zijn op je computer). Lekker lezen: en noteren waar je naartoe wilt.

Natuurlijk gebruik je ook het internet. Wat ik vooral leuk vind is het lezen van reisverhalen van anderen. Hier haal ik veel informatie en inspiratie uit. Wat echt kan helpen is een forum zoals het Alles Amerika.com  Forum.  Hier plaatsen mensen links naar hun reisverslagen en kan je tevens vragen stellen als iets niet duidelijk is, of je wilt bijvoorbeeld weten of je route überhaupt haalbaar is. Vaak heel verhelderend!

 
Ok, nu heb je als het goed is al globaal opgeschreven waar je allemaal wilt kijken tijdens de vakantie. Google maps! Kijk of de bestemmingen enigszins in de buurt van elkaar liggen. Want je wilt natuurlijk niet de hele vakantie in de auto zitten. Wees realistisch! Vaak wil je teveel zien in de korte tijd die ervoor is. Voeg de routebestemmingen toe aan je lijst en ziehier het aantal uren dat je in de auto zult doorbrengen.


 

De basisroute
Het is belangrijk om een basisroute te hebben, hieruit kan je verder werken. Bedenk ook of je de route misschien andersom zou kunnen maken. Denk hierbij aan weersomstandigheden ( in de ene staat sneeuwt het misschien en in de andere staat is het heerlijk weer) maar ook aan drukke dagen ( tijdens weekenden en feestdagen zal het in sommige (natuur of pretparken) parken drukker zijn dan normaal en kan de hotelprijs tevens hoger liggen)  de topografie ( als je bijvoorbeeld langs de kust rijdt, wil je natuurlijk wel aan de kant van het water rijden. Zodra je bijvoorbeeld een tussenstop maakt, wil je niet de weg hoeven oversteken om bij dat ene mooie plekje te kunnen komen.
 
Have fun planning!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten